Hero image

OM METTE REISSMANN

Jeg er Københavner rundet af en vestjysk opvækst.

I 1963 blev jeg født i Esbjerg, hvor jeg voksede op med min søster, bror, far, mor og hendes mand. Min mor var i mange år forstander på LO-skolen og hendes mand var socialdemokratisk borgmester i Esbjerg. Jeg lærte som blå spejder i 70’ernes Esbjerg, at man havde en pligt til at hjælpe, hvis man havde kræfter og evne til det.

I 1984 rejste jeg fra Esbjerg til København for at starte på økonomi- og jurastudiet, som jeg efterfølgende har brugt til at hjælpe andre mennesker i min tidligere beskæftigelser med forbrugerettigheder i Forbrugerrådet og i Forbrugerinformationen. Jeg har i mere end ti år hjulpet mennesker, der er fastlåst i gæld, bl.a. i TV3´s program ”Luksusfælden”.

Som man nok kan forestille sig, er jeg vokset op med socialdemokratiske værdier fra barnsben af. Jeg har været socialdemokrat, så længe jeg kan huske og medlem af Socialdemokratiet siden 1996. Jeg brænder inderligt for politik og stillede op til kommunalvalget i 2009, hvor jeg blev valgt til Københavns Borgerrepræsentation og blev politisk ordfører. Derefter blev jeg valgt til Folketinget i 2011 for Socialdemokratiet, hvor jeg i dag er ordfører for videregående uddannelser og forskning.

Lige siden har jeg arbejdet benhårdt for de værdier, jeg står for; lighed, bæredygtighed, ordentlighed og ansvarlighed.

Nok om mig. Tilbage til arbejdet.

Mit liv har bestået af politik, erhvervsarbejde og frivillighed.

Læs mere her.

Mange danskere har brug for håndfast økonomisk rådgivning. Det hjælper jeg dem med.

Læs mere her.