Hvorfor er jeg politiker og vært for Luksusfælden?

Få ved det. Men min økonomi vaklede, da jeg var i 20’erne. Jeg havde ofte overtræk på kontoen og tog alle de studielån, jeg kunne få. Selvom jeg både havde erhvervs- og frivilligt arbejde ved siden af økonomi- og jurastudiet, brugte jeg ufattelig mange penge på by- og taxature, skiferier, tøj og make-up.

Jeg var en ung pige, der studerede. Jeg levede i nuet.

Det var nok ikke så tilfældigt, at jeg havde valgt at læse økonomi og jura. Det har været en væsentlig teoretisk bidrag til, at jeg i min professionelle karriere valgte specifikt at arbejde med social ansvarlighed, forbrugerrettigheder og økonomi i både Forbrugerrådet, Forbrugerinformationen og den finansielle sektor.

Jeg har lært af mine unge år og tid som enlig forsøger. Derfor var det naturligt for mig at takke ja, da jeg blev tilbudt at være studievært på TV-programmet Luksusfælden på TV3. At hjælpe og rådgive danskere med ondt i økonomien. Det var også en gylden mulighed for mig at kunne give dem, der ikke havde overskuddet og indsigten i komplekse økonomiske problemstillinger en stemme.

I dag giver det mig kuldegysninger, når jeg hører, hvor godt der går de mennesker, jeg har hjulpet i Luksusfælden. Det gør mig glad, at mine erfaringer og økonomiske råd igennem mere end 10 år har hjulpet mennesker, og forhåbentlig kan tjene som et eksempel for mange danskere. Jeg møder rigtig mange mennesker, der fortæller hvordan de følger vores gode økonomiske råd og på den måde fået styr på deres økonomi. Det er dejligt at vide.

Men politik har altid været min ægte og oprindelige drøm. At få lov til sammen med andre at ændre samfundet. At skabe et stærkere fællesskab. At kæmpe for solidaritet og ansvarlighed. Det er dét, jeg brænder for. At stille op i politik for Socialdemokratiet er derfor den bedste beslutning, jeg har taget i mit liv.

Jeg er både politiker og vært for Luksusfælden. Det vil jeg blive ved med.

Udgivet d. Apr 09, 2018